Baby shower – inspiration til gaven

Står du og skal til et baby shower, men samtidig føler du dig i vildrede ift hvad du skal give den kommende mor?

Du er langt fra den eneste og derfor har KRAES udarbejdet en guide, som du kan bruge som til inspiration til din baby shower gave.

Der er ingen tvivl om at KRAES’ egne produkter er et temmelig populært gavevalg til baby shower, men for at undgå at hælde alt for meget ananas i egen juice, vil vi her fokusere på andre gode valg til dig, der gerne vil gøre dig umage og vælge den helt rigtige gave til den kommende mor.

Vil du gerne se nøjere på det gavekit, vi har sammensat, kan du se KRAES’ baby shower pakke her.

Hvad giver man i gave til et baby shower?

Gaver til et baby shower kan variere rigtig meget, men typisk består de af praktiske ting / hjælpemidler, legetøj eller plejeprodukter til den kommende baby. Populære valg er bleer, tøj, babyudstyr som en autostol eller en klapvogn, samt personlige gaver som håndsyede tæpper eller hjemmelavede babyklæder.

Den praktiske gave

Til forældre der sætter pris på det funktionelle, kan du overveje gaver, der gør hverdagen lettere. Bleer i forskellige størrelser, ammeindlæg, babyklude, en strækslynge og et skiftetæppe er altid værdsat. Et babyplejesæt med shampoo, lotion og blecreme er også en praktisk gave, der hjælper til at imødegå de daglige behov.

Gave til moderen

Man kan også vælge at give en gave til moderen, der jo går igennem en betydningsfuld og krævende fase. En massage (ansigtsmassage, fodmassage, helkropsmassage) eller et spa-gavekort kan give hende mulighed for at få slappet lidt af midt i den lettere stressfulde tid..

Ammepuder og komfortabelt tøj til efter fødslen er også gode valg. En personlig gave som en scrapbog til minder eller en graviditetskjole kan tilføje en ekstra følelse af kærlighed.

Den budgetvenlige gave

Hvis du er på et stramt budget, er der stadig mange kreative muligheder. Her kunne man give hjemmelavede gavekurve med småting som sutteflasker, babyshampoo og sutteklude. Et håndlavet kort eller en hjemmelavet babydeko kan også sprede glæde uden at sprænge budgettet.

Gaven til Baby

Når det kommer til at vælge gaver specifikt til babyen, kan du tænke på tøj i større størrelser, legetøj, og babybøger. Et personligt tæppe eller en strikket sutteklud kan give en personlig touch. Vognlegetøj eller en blid sovedragt er også populære valg. Husk, uanset hvilken gave du vælger, er og bliver tanken bag det vigtigste. At deltage i fejringen af en ny begyndelse og vise omsorg og støtte gennem din gave gør babyshoweret endnu mere mindeværdigt.

Hvad er et baby shower?

Da baby shower stadig er et forholdsvist nyt fænomen her i Danmark, er der mange som ikke på forhånd præcis ved hvad det er, de går ind til.

Et baby shower er en festlig begivenhed, der fejrer den forestående ankomst af en ny baby. Det er en lejlighed, hvor venner og familie samles for at fejre og støtte den vordende mor. Traditionelt set holdes det ofte inden barnets fødsel og involverer sjove aktiviteter, spil og naturligvis gaver.

Hvor stammer baby shower fra?

Baby shower-traditionen har rødder i forskellige kulturer. Den menes dog at have sin oprindelse i det gamle Egypten og Rom, hvor gaver blev givet for at fejre nyfødte og støtte forældrene. I moderne tid har baby showers udviklet sig til en social begivenhed, der er en hjertevarm og festlig måde at ønske det kommende lille menneske velkommen på.

Hvordan afholdes typisk en baby shower?

En baby shower begynder normalt med planlægning af venner eller familiemedlemmer til den vordende mor. Lokationen kan variere fra hjemmet til en restaurant eller et lejet festlokale. Festen er ofte dekoreret med temaer relateret til babyer, og der arrangeres underholdende aktiviteter og lege for gæsterne. En central del af baby shower’et er åbningen af gaverne. Gæsterne bringer gaver i farverig indpakning, som typisk åbnes foran alle af den gravide kvinde. Dette skaber en stemning af spænding og glæde, mens de fremmødte deler den vordende families lykke.

Der er desuden ofte traditionelle baby shower-spil, såsom baby-bingo eller gæt kønnet på babyen. Disse aktiviteter tilføjer en legende dimension til festen og skaber en festlig atmosfære.

Servering af lækker mad og kager fuldender oplevelsen, og gæster kan tage hjem med små souvenirs som en påmindelse om dagen. Alt i alt er baby showers en smuk tradition, der ikke kun fejrer den kommende baby, men også samler og styrker fællesskabet omkring glæden ved nyt liv.

Vi håber at denne gennemgang både gjorde dig lidt klogere på, hvad der venter til det forestående baby shower – og ikke mindst, at du nu ved, hvad du vil give den kommende mor i gave.