KRAES babybad er udviklet med fokus på atpleje,lindre, forebygge og rense den sensitivebaby/børnehud – uden nogen form for syntetisk kemi.

De bærende ingredienser i KRAES babybad har dokumenteret helende/lindrende effekt på følgende hudlidelser/irritationer:

 • allergiske reaktioner
 • tør hud
 • udslæt
 • nældefeber
 • reaktion på insektbid
 • skoldkopper
 • brændenælde-reaktion
 • solskoldning
 • bleudslæt
 • psoriasis
Kolloid havre er basis i alle havrebadene; 
 

Det er meget kort fortalt en ekstremt fintmalet havre, som fremstilles af hele havre kerner. KRAES babybad anvender en specific finsk havre kaldet ‘Peppi’. Når den tilsættes badevandet, skaber det en mælkeagtig dispersion, der forhindre havren i at falde til bunds i badekarret. Den kolloide havre føles som silke, og fugter, lindre og beskytter den sensitive hud.

HVILKE EGENSKABER HAR HAVRE?

Havre indeholder en høj andel af de naturlige aktive stoffer såsom beta-glucan, avenanthramides, lipider/olier og proteiner. Nedenunder vil vi ganske kort forklare de forskellige egenskaber.

Beta-glucan; den finske ‘Peppi’-havre har et betydeligt højere indhold af beta-glucan end andre havre-sorter. Beta-glucan fugter huden og har en beskyttende effekt (en barriere på huden) uden at tilstoppe porerne.

Avenathramides; er en unik gruppe af phenoler, som kun findes i havre. De er ansvarlige for de anti-inflammatoriske (mindske betændelsestilstande som fx rødme og hævelse), kløestillende og antihistamin egenskaber (modvirker effekten af allergiske reaktioner).

De beskytter huden mod produktion af frie radikaler (frie radikaler skader vores hud), lindre rødme og reducere inflammation og hævelse.

Lipider/olier/proteiner; afhjælper en ph-værdi i ubalance (reducerer kløe)

Saponiner; anti-inflammatoriske og mildt rensende. Fjerner skidt og døde hudceller fra porerne, og efterlader huden med en silkefølelse.

Hvilke dokumenterede hudirritationer er kendte for at kunne lindres med havre?

Den kemiske sammensætning af havre kan være nyttig til behandling af en lang række hudirritationer, såsom 

 • tør hud
 • eksem
 • udslæt
 • solskoldning
 • nældefeber
 • insektbid
 • skoldkopper
 • brændnælder

Er der bivikrninger ved brug af havre?

Havre har en lang tradition for sikker brug i hudpleje. Der har dog været rapporter om overfølsomhed ved brug af havre, derfor bør du undgå havre i alle former, hvis du efter brug oplever rødme, irritation eller forværring af eksem. Ligeledes skal personer med gluten-allergi udvise forsigtighed ved brug af havre. Der er ikke gluten i havre, men havren bliver fremstillet på samme produktionsvirksomheder, som fremstiller gluten-indeholdende korn, og der kan derfor være spor af stoffet i havre.

Alle vores naturlige og sæbefrie bade indeholder den finske super-havre, som har rensende, fugtgivende, kløestillende og rødmereducerende egenskaber.

Vi tilbyder 3 varianter i KRAES babybad-serien:

100% kolloid havre til normal/sensitiv hud, som renser, kløestiller og opretholder en sund hudbarriere

med kokos til ekstra tør/sensitiv hud, som booster fugten i huden, rig på vitaminer og mineraler og har en skøn, naturlig kokosduft

med dødehavssalt til større hudirritationer/hudlidelser, som fjerner døde hudceller, styrker nye, samt virker beroligende på krop og sind

KRAES babybad er et naturligt alternativ til (udtørrende) sæbe. Der er ingen syntetiske overfladeaktiver i vores produkter. KRAES babybad indeholder naturlige saponiner, også kaldet sæbeurt, og de er mildt rensende.

Der kan forekomme klumper i produktet. Det skyldes, at vi ikke tilsætter antiklumpningsmiddel i KRAES’ produkter. Vi ønsker, at produkterne skal være så naturlige som muligt. Husk altid at opløse pulveret under rindende (og albue-varmt) vand. Knus eventuelle klumper med fingrene.

Hvis du oplever, at KRAES babybad er svært at opløse i vandet, så kan løsningen måske findes her:

 1.  KRAES babybad skal opløses i albue-varmt vand.
 2. Det opløses allerbedst i rindende vand. Dvs. tilsæt pulveret på samme tidspunkt, som du starter med at hælde vandet i babybadekarret.
 3. Bruger du en bruser til at fylde badekarret med, så brug vandstrålerne til at ‘knuse’ eventuelle klumper.
 4. Klumper opløses nemt mellem fingrerne.

Tilsætter du KRAES babybad efter, at babybadekarret er fyldt op med vand, så vil du højest sandsynligt finde det svært at opløse.

KRAES babybad efterlader en naturlig beskyttende barriere på huden i form af olier. Skyller du huden efter med vand, skyller du samtidig en del af disse olier af. KRAES babybad bidrager med at opretholde fugtigheden i huden, så den ikke bliver tør og kløende.

Opløs 1 skeful (ske vedlagt) havrebad i en lille skål med varmt vand. Smør blandingen på de ramte hudområder, og lad det sidde i ca. 10 minutter. Brus derefter let over med vand, og dup tør med et blødt håndklæde.Husk at smøre huden med et plejeprodukt indenfor 3 minutter efter badet for at holde på fugten.

KRAES babybad har gennemgået en sikkerhedsvurdering, og I kan, med ro i sindet, benytte badet dagligt, ugentligt eller efter behov. Du kan tilføje KRAES babybad til badet op til to gange dagligt, hvis hudirritationen giver meget kløe.

Vi anbefaler dog, at du i babyens tre første levemåneder udelukkende anvender lunkent vand, såfremt babyen ingen hudgener har.

Som udgangspunkt, så anbefaler vi ikke at bruge hudplejeprodukter på babyer under 3 måneder. Der kan være forskellige årsager til at det er en nødvendighed fx. hudirritationer, meget gylp etc. KRAES babyprodukterne har alle gennemgået og bestået tests, hvor brugen er beregnet på spædbørn. Vi bruger allergivenlige ingredienser og naturligvis ingen parfume.

Ja, naturligvis. Vær dog opmærksom på at opløse lidt mere pulver end i et babybadekar. Vi anbefaler ca. 6 skefulde (ske vedlagt) i et almindeligt badekar.

Hvis du har et barn med eksempelvis børneeksem, så anbefaler vi, at du ikke bruger KRAES babybad med dødehavssalt, mens eksemen er i udbrud. KRAES babybad med dødehavssalt kan svie i åbne sår, hvorfor det er bedst at vente, indtil sårene har lukket sig.

I syv år har vi fået vores dødehavssalt fra Israel, nu har vi hjemtaget et batch fra Jordan, der dækker vores behov de næste par år.

Op mod 30% af alle børn oplever hudirritation i forskellige variationer og intensitet, men de fleste børn vokser fra deres hudproblemer igen.

Babyhuden ejer endnu ikke den optimale bakterieflora til at beskytte mod mikroorganismer, hvorfor babyer kan have tendens til tør hud, kløe og andre hudirritationer. Ved tør hud, kløe, eller anden irritation kan KRAES babybad anbefales, da produktet er 100% naturligt og netop udviklet med henblik på forebyggelse og lindring af hudproblemer hos babyer/børn

KRAES bruger altid økologiske ingredienser, når det kan lade sig gøre. Først og fremmest lægger vi vægt på, at vores ingredienser er rene og naturlige. Flere af vores ingredienser er på nuværende tidspunkt økologiske. Dødehavssaltet er certificeret til økologisk brug, hvilket betyder, at det er 100% naturligt og ikke indeholder tilsætningsstoffer som f.eks. anti-klumpningsmiddel. Se på de enkle produkters ingrediensliste, hvor detaljerne er nøjere udspecificerede.

KRAES’ produkter er 100% naturlige produkter og er ikke tilsat nogen form for syntetisk kemi. F.eks. indeholder vores produkter ikke konserveringsmidler.

Sulfater har i mange år haft et negativt ry. Grunden er at nogle sulfater, fx Sodium Laureth Sulfat (SLES) og Sodium Lauryl Sulfat (SLS), har en lille molekylemasse, som gør det muligt at trænge ind i cellerne. Sulfater er ikke farlige, men kan i værste fald skabe ubalance i hud og hårlokker.

Hos KRAES anvender vi ikke de udskældte SLES og SLS, da KRAES altis har naturlige ingredienser, kvalitet og effektivitet i fokus. I stedet anvender vi en mild og naturlig form for sulfat kaldet Sodium Coco Sulfat (SCS). Dette overfladeaktiv har en større molekylemasse, trænger ikke ind i cellerne og er udvundet af kokosolie. SCS renser effektivt lokkerne uden at fjerne de naturlige olier og er tilmed godkendt af Svanemærket.

Læs mere om den plejende og blødgørende KRAES rene totter her (link til KRAES rene totter – parfumefri)

Sheasmør har så mange fantastiske egenskaber, men netop denne ingrediens er også meget følsom overfor f.eks. temperatur. Det sker desværre, at sheasmør “gryner” – også kaldet “krystalisering”. Dette er der dog ingen fare ved; produktet har stadig den samme kvalitet.

Er balm’en krystaliseret, så vil du mærke det som bittesmå knopper i balmen – når balmen opvarmes mellem hænderne, så smelter de igen.

Du kan lave et lille vandbad, hvori du kan opvarme balmen, og krystaliseringen vil forsvinde. Dette skal gøres ved langsom, svag opvarmning i en gryde (uden låg) med lidt vand. Vandet må ikke koge eller komme i produktet. Når balmen er smeltet, tager du den op, og derefter lader du den køle ned ved stuetemperatur.